Bli blodgivare

Jag har tänkt länge att jag skulle börja lämna blod, men aldrig riktigt fått tummen loss. Men så fick Jacob hem en påminnelse (han är redan inskriven) igår och då slog jag slag i saken och bokade en egen tid. Fick en tid redan 16.30 idag så efter skola och snabbfika med Cassie och Jessica stack jag till blodcentralen på sjukhuset.
 
Möttes av en supertrevlig sköterska, fick information och en hälsodeklaration att fylla i. Efter det blev jag intervjuad och så tog vi mina första prover. Killen som tog mina prover var borta konstigt länge och när han kom tillbaka såg han dyster ut. "Dina blodvärden är för låga, så du får inte lov att donera blod".
 
That's it. 
 
FANIHELVETESJÄVLASKITMÖG.
 
Blev så jävla ledsen. Jag vill så gärna kunna göra skillnad för andra människor och så blir jag nekad. Jag förstår ju att de har gränser av en anledning, men faaan asså. Jag låg 3 gram under gränsen, vilket alltså innebär ett normalt blodvärde men för lågt för att få kunna donera. Ska försöka igen om några månader och hoppas att jag med näringsrik mat kan få upp värdena tillräckligt.
 
Men snälla, alla ni som KAN donera, GÖR det! Det tar så lite tid men kan göra så stor skillnad. Du lämnar max 4,5 dl 3-4 gånger per ÅR, men du kan rädda någon annans LIV. Snälla.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0