The theory of everything

Jag kom över den här trailern av en slump men blev fullständigt tagen. Jag vet inte mycket om Stephen Hawking men bara den här lilla snutten gjorde mig totalt hänförd. Eddie Redmayne är ju fantastisk i sig själv och med den här storyn kan det inte bli annat än vackert. Mina tårar är på väg bara efter dessa dryga två minuter. Asså WOW. 
 
 

En olycka kommer sällan ensam

Jag önskar så att jag kunde hålla igång bloggen på samma sätt som jag gjorde förr, men jag orkar liksom inte. Samtidigt som jag tycker det är fantastiskt att kunna titta flera år tillbaka och följa exakt vad jag gjorde en viss dag så kan jag bli skrämd av hur mycket jag faktiskt delat med mig. Men jag tror faktiskt det positiva överväger.
 
Dock har det hänt mycket på senaste. Mycket jobbigt som har tagit på orken. En olycka kommer sällan ensam som man säger. Samtidigt som jag kickade igång hela försäljningsprocessen av Piggy (som är skitjobbig i sig) fick vi vår soffa förstörd och värst av allt- mamma hamnade på sjukhus. Läget är stabilt och hon får nog snart komma hem igen, men det har varit några jobbiga dagar.
 
Men som Cassie sa idag när jag träffade henne - då kan det i alla fall bara bli bättre!

Man tackar man tackar

 

Fina Edblad

Sitter och kikar på Edblads hemsida efter att de lockat med höstrea på mejlen. Rean imponerade dock inte, men det gjorde smyckena nedan.
 

Jag har velat ha ett nytt långt halsband eftersom mitt favvishalsband börjar tappa färgen. Det gör ju däremot inte Edblads smycken eftersom de är gjorda i stål, såååå dessa är alternativ. Gillar båda. Väldigt mycket.
 
Detta va också himla fint. Har ju inte så mycket rosé, men det var sött.
 

.Älskade vän

Idag har jag gjort något förjävligt. Jag har lagt ut Piggy på annons.
 
Hade man bara kunnat välja hade Piggy fått stanna i min ägo livet ut, men tyvärr överrensstämmer ju inte drömmen alltid med verkligheten. Piggy står i Helsingborg, jag bor i Lund. Att flytta henne är inte ett alternativ då jag behöver mammas hjälp och att pendla till Helsingborg så många gånger i veckan fungerar inte. Jag kan inte heller lägga hela det ansvaret på mamma. Så, nu är det som det är.
 
Jag tvingas sälja min bästa vän. Min kompis som jag har varit hos nästan varje dag i över sju år. Det är förjävligt. Jag klarar knappt att se henne i ögonen. Jag är världens största svikare.
 
 

Ni som har gått igenom det här, skriv gärna en kommentar och dela med er om era erfarenheter.

High quality.......

Haha asså.. Jag gjorde naglar på Josefine för drygt en vecka sedan och idag smsade hon och sa att alla utom två hade trillat av. Så pinsamt! Jag har ju förvisso sagt till de jag gjort på att jag inte lämnar några garantier på hållbarheten men man vill ju i alla fall att det ska hålla längre än en vecka. :( Förra gången jag gjorde på henne satt nästan alla naglar tre veckor, men den här gången mallade jag ut dem istället för att använda tippar och jag tror det var det som ställde till det. Nästa gång blir det tippar igen!

De var ju fina från början i alla fall, haha!

My teddy has a fright

Idag hade vi en examination i engelska som gick ut på att framföra engelska barndikter på ett roligt sätt. Idag har jag alltså gjort allt ifrån sjungit om en teddybjörn, schasat bort låtsasbin och pratat med fingrar i munnen. Ja, ni kan ju försöka föreställa er. Vi blev i alla fall godkända så nu är mina första högskolepoäng klippta för terminen, skönt!

Jaja, det ska väl bli bra till slut

Min utbildning innbär en hel del självstudier, vilket inte är optimalt för en sådan som mig som saknar självdisciplin. Så idag har jag bjudit in mig själv till Ebbas skola för att sitta med henne och plugga hela dagen. Vågar ju inte sitta och störa henne när hon är så duktig så därför pluggar jag själv istället (när jag inte har bloggpaus förstås, haha). Jag får i alla fall betydligt mer gjort här än jag hade fått hemma.
 
Sitter och skriver på en argumenterande text om naturvetenskapens karaktär. Det är lite svårt eftersom jag inte har en susning om vad naturvetenskapens karaktär är för något. Och då har jag ändå läst ett 15-sidigt kapitel om just detta... Så just nu sitter jag bara och ordbajsar för att få material att jobba med. Jag skriver ner exakt vad jag tänker utan tanke på meningsuppbyggnad och formuleringar. Usch, det gör ont i mig att se en så illa skriven text. Av mig. Fy.

Tack och lov är det ju inte så dyrt

Som den Lager157-nörd jag är hänger jag alltsom oftast på deras hemsida på jakt efter nya fynd. Vilket ju inte är helt bra, eftersom jag aldrig kan låta bli att handla om det är billigt. I lördags lyckades jag tjata med mig sambon till deras butik i Löddeköpinge och jäklar vad vi shoppade..
 
Här är min del:
 Och Jacob shoppade ännu mer..
 

Franskt

Min senaste nageldesign. Jag försöker om och om igen mig på nya, "roliga" designer med glitter och färg och gud vet allt, men det slutar alltid med att jag återgår till franska haha. Det är helt enkelt det jag trivs bäst i!

Det är ofta inte förrän jag är klar som jag ser vad jag borde fixa. Som på dessa behövs formen fixas till (jag gillar dem riktigt kantiga) och tummen behöver en snyggare topline. Men det får ordnas när jag orkar haha!


Nu har jag gjort gelenaglar i drygt ett halvår och jag är ju långt ifrån fullärd men det går i alla fall framåt! Eftersom jag bara har kunnat (eller ja, velat) öva på mig själv har det ju inte blivit mer än ett set per månad. Men för några veckor sedan testade jag på två kompisar också, och det är ju där den verkliga utmaningen ligger- att anpassa tekniken till olika typer av naglar och önskemål. Men det har väl gått helt okej det med.

Är du sugen på billiga naglar? Jag tar en liten summa mot att jag inte lämnar några garantier (mina egna håller ca 3 veckor men det kan ju självklart variera). Jag kan göra naturella, franska, helvita, och glitter i silver, rosa eller gult. Hör av dig!

Kvällspass

Hur tråkigt det än är att det blir mörkt så himla tidigt nu om kvällarna så är det faktiskt rätt så mysigt med ett litet kvällspass med Piggy i ridbanans sken. :-)
Classy

Som jag skrev några inlägg ner var det en chansning men åh så bra det blev! Klänningen satt perfa!
Bli blodgivare

Jag har tänkt länge att jag skulle börja lämna blod, men aldrig riktigt fått tummen loss. Men så fick Jacob hem en påminnelse (han är redan inskriven) igår och då slog jag slag i saken och bokade en egen tid. Fick en tid redan 16.30 idag så efter skola och snabbfika med Cassie och Jessica stack jag till blodcentralen på sjukhuset.
 
Möttes av en supertrevlig sköterska, fick information och en hälsodeklaration att fylla i. Efter det blev jag intervjuad och så tog vi mina första prover. Killen som tog mina prover var borta konstigt länge och när han kom tillbaka såg han dyster ut. "Dina blodvärden är för låga, så du får inte lov att donera blod".
 
That's it. 
 
FANIHELVETESJÄVLASKITMÖG.
 
Blev så jävla ledsen. Jag vill så gärna kunna göra skillnad för andra människor och så blir jag nekad. Jag förstår ju att de har gränser av en anledning, men faaan asså. Jag låg 3 gram under gränsen, vilket alltså innebär ett normalt blodvärde men för lågt för att få kunna donera. Ska försöka igen om några månader och hoppas att jag med näringsrik mat kan få upp värdena tillräckligt.
 
Men snälla, alla ni som KAN donera, GÖR det! Det tar så lite tid men kan göra så stor skillnad. Du lämnar max 4,5 dl 3-4 gånger per ÅR, men du kan rädda någon annans LIV. Snälla.
RSS 2.0